PERHATIAN!: KEPADA BLOGGER YG INGIN BERTUKAR LINK, SILA TINGGALKAN JEJAK DI RUANG KOMEN.. TQ

Sunday, 5 May 2013

PKR Menang di Saratok: 39 peti undi BN (2418) PKR (3769) Bebas (86) Rosak (61) - Keputusan tidak rasmi

Parti Keadilan Rakyat (KEADILAN) dipercayai sudah memenangi kerusi parlimen P205 Saratok menurut beberapa sumber memaklumkan perkara itu.

Calon KEADILAN, Ali Biju yang merupakan ADUN Krian memperolehi 3,769 undi berbanding lawannya dari Barisan Nasional (BN), William Mawan Ikorm yang memperolehi 2,418 undi setelah selesai 39 peti undi dikira.

Pusat pengundian juga telah ditutup jam 4.30 petang tadi.

@MrAloysiusCS: Unofficial Saratok: 39 peti undi BN (2418) PKR (3769) Bebas (86) Rosak (61)

Pengerusi Asalkan Bukan Umno (ABU), Haris Ibrahim juga mengumumkannnya dalam laman sosial Facebook miliknya sebentar tadi.

Saratok merupakan salah satu daripada 12 kerusi yang disasarkan Pakatan Rakyat untuk dimenangi kerana calon BN berdepan dengan masalah terutamanya pengundi di parlimen itu.

Mana-mana pakatan yang memperolehi majoriti mudah 112 kerusi terlebih dahulu akan berhak membentuk kerajaan persekutuan yang baru.

Ketua Umum KEADILAN, Anwar Ibrahim, Presiden PAS, Tuan Guru Abdul Hadi Awang dan Penasihat DAP Kebangsaan, Lim Kit Siang dijangka akan hadir dalam satu pertemuan di One World Hotel kira-kira 9 malam ini, dipercayai parti komponen Pakatan Rakyat akan memperolehi majoriti mudah kira-kira jam 11 malam nanti.
-jalan pulang
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers