PERHATIAN!: KEPADA BLOGGER YG INGIN BERTUKAR LINK, SILA TINGGALKAN JEJAK DI RUANG KOMEN.. TQ

Saturday, 13 April 2013

TIGA PEMBULI KENA GARI... SMK TUN HUSIN ONN TERKENAL 1 MALAYSIA

Dari kiri: Herry Ownly, Munir Ismail, Izzat Syafiq

Sumber gambar : Pembuli SMKTHO

Ketua Darjah DiTomoi




Foto

Kejadian tiga pelajar membelasah ketua tingkatan disebuah sekolah menengah di Seberang Jaya Pulau Pinang ‘hangat’ diperkatakan. Pasal apa kejadian tersebut berlaku tak payah cerita, semua dunia sudah mengetahuinya.

Kejadian-kejadian seumpama yang telah berlaku ketika zaman tak berapa IT dulu boleh juga pihak pengurusan sekolah menyembunyikannya supaya nama baik sekolahnya tidak tercemar.

Tetapi kini, dengan adanya teknologi IT yang canggih sekarang, umum segera mendapat info melalui laman video sosial, YouTube. Oleh yang demikian maka susahlah pihak sekolah terbabit hendak merahsiakannya dari pengetahuan umum.

Justeru itu, ketiga-tiga pelajar yang semuanya tingkatan tiga itu menerima padah apabila TERPAKSA dibuang sekolah sejak 8 Mac lalu
 

== Tapi....jangan ditegur jangan dilarang...
 
Saya kata lagutu pasai banyak ibu bapa menyerang cikgu di sekolah walaupun depa tau yang anak depa tu berkelakuan macam hapraq!!!
 

28 comments:

  1. Rasalah pulak...sakit kena pukul ketua kelas tu tak sbrp berbanding sakit yg 3 orang tu akan dpt.ikut hati mati..ikut rasa binasa.sekolah henry gurney dengarnye ada 3 kekosongan utk bdk macam ni..allah maha adil..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biar dia orang rasakan. Species mcm dia orang ni patut dihukum berat dan tak boleh dibiarkan dan dimaafkan. Boleh membiak ni!. Kalau tidak dia orang kan berfikir seolah jd hero !

      Delete
  2. Hendry Gurney tempat sebaik2nya utk disiplinkan pelajar2 mcm ni.. skrg siapa susah ?? siapa le mak bapak diaorg ?? masuk Hendry Gurney mereka akan akn tau betapa tgginya langit dan rendahnya bumi...bekas pelajar Hendry Gurney..selamat datangg...

    ReplyDelete
  3. Tuan blogger,

    Mintak link sama blog tuan yg famous ini.

    http://libanglibu.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. welcome to my life 3 stooges...di henry gurney inilah dunia korg yg sebenar,lan todak sdg menunggu...

    ReplyDelete
  5. Barua yg tengah tu pasai apa pakai baju arsenal...haramjadah buat malu arsenal jer..awat muka sekoq2 bila kena gari tak nampak mcm gangster pun...dlm video tu nampak mcm teror sgt...

    ReplyDelete
  6. Ni kes emak bapak makan rezeki haram la ni..anak jadi haram jadah..

    ReplyDelete
  7. Salam..
    Mengata dan mencerca memang sedap.
    Aku tak menyebelahi yang membuat salah..
    Tapi ingatlah ... dosa pembunuh 100 orang pun diampunkan kalau dia BERTAUBAT.Cuba bawa mereka ke Institut Al Qayyim di Bukit Mertajam atau mana-mana pusat terdapat pendakwah yang boleh kita harapkan.
    Aku harap ada Ustaz (Ustaz KAzim atau Ust Fathul Bari), Pegawai Agama atau mufti sekali pun cuba tampil dan bawa serta beri pengajaran tersebut kepada anak2 dan mak bapak budak2 tu. Kalaulah mereka masih samseng dan keras kepala, barulah hantar ke Henry Gurney ke, Taiping ke atau mana-mana tempat yang sesuai. SALAH tetap SALAH tetapi HUKUMAN ke arah KESEDARAN lebih baik dari hukuman yang kononnya setimpal tetapi sekadar nak memuaskan hati pihak yang terlibat.
    Tapi peringkat awal ni, kalau mereka boleh berbakti di Masjid lebih baik.
    Fahamkan kepada mereka apa erti salah,apa erti zalim dan apa erti taubat. Aku takut kalau terus mereka ke HG atau tempat lebih keras silap2 wujud lagi pengamal kes Altantuya. Bukan semua kekerasan patut di balas dengan kekerasan kecuali kita telah mencuba dalam kelembutan dan gagal. Cuma janganlah pula selembut pendakwah yang mencadangkan pencuri diberi kerja setelah tangannya tidak dipotong. Allah hu Akbar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka jugak dgn cadangan tuan ni apa2 kita bawa kepada dakwah dulu...tapi yang sorang tu Islam ke?...sebb nama dia mcm bukan org Islam je (sorry..cuma bertanya)....dijauhkanlah anak2 kita dr melakukan perkara2 yg tak elok

      Delete
    2. Kalu cam tu tak yah ada lokap/penjara la bai.. senang je... jahat tangkap pi letak kat masjid.... dlm filem bole la buat.. ni realiti bai... hukum karma bai kena ingat. Kekadang jenis budak cam ni dipaksa mengaji yang bagi melingkup institusi agama.

      Delete
  8. salam,dgn menunjuk muka mereka dlm blog tuan adalah salah dari segi undang-undang.

    ReplyDelete
  9. Semoga anak anak ini akan insaf....tapi mak bapak diaorang kena lah kerjasama....jangan buat bodoh sombong plak....

    ReplyDelete
  10. Mungkin mak bapak dia bagi makan babi kot sebab tu anak jadi babi hutan.

    ReplyDelete
  11. HIDUP MELAYU.................MELAYU MANA..........KITA MESTI SOKONG SEBAB TIGA MAMAT TU MELAYU.MELAYU SEMUA BETUL........PERGI JAHANAM DENGAN MELAYU YANG SESAT.

    ReplyDelete
  12. Dulu pernah berurusan dgn pengetuanya. Sekarang tak tahu pengetua baru atau lama. Berlagak mampos. Rasanya orang kuat bee end. Tak heran produknya macam ni....

    ReplyDelete
  13. pegetua baru.......mai dr jpn lagi.....ni lah konsep baru ....budak buat salah......tepuk tepuk belakang,.....lepas........naik lemak.......kalu pegetua dulu the first one.....takdak jumpa ler lagu ni....tapi pengetua situ semua totok ummmmm...... (u know).....sedih tgk kejatuhan sekolah yg dibina begitu baik awalnya.....

    ReplyDelete
  14. inilah akibat benci kepada islam sekarang apa sudah jadi aklak anak melayu yang dikata islam sudah roboh akibat pendidikan yang dipelopori oleh mangsa tinggalan penjajah. harap pada pihak yang berkenaan dapat mengkaji sistem yang tidak menyelamatkan ummah dan islam itu sendiri.

    ReplyDelete
  15. Welcome to Sekolah Henry Gurney Melaka....salam perkenalan lu telan gigi lu sendiri sambil berak berdiri!

    ReplyDelete
  16. Bila dah dewasa... sah budak2 nie bakal jadi penyokong UMNO

    ReplyDelete
    Replies
    1. tukang simbah cat... HIDUP UMNGOK !!!

      Delete
  17. Bro, menyiarkan muka mereka adalah kesalahan dibawah akta 611 - boleh google - sekatan keatas penyiaran kanak-kanak (bawah 18 tahun) yg bersalah/tertuduh.

    Tutup wajah mereka (blurkan).

    Merak Langit

    ReplyDelete
  18. Akta 611 ni sapa buat? Tangan manusia ka tangan allah? Ni lah corak pikir tlampau byk sgt kaji undang2 manusia drpd undang2 allah. Kalau gitu kalau kena hukum rejam pesalah tu kena tutop muka ke time kena rejam?

    ReplyDelete
  19. Kawan aku cikgu skolah kena tumbok ngam budak pastu bila mai mtk tlg ngan aku, aku ajak geng2 3 line mai masok skolah cari budak tu. Hang pukoi cgu tau plak hang lari. Dgm mak pak depa aku maki..mujoqla pengetua buang budak tu...kalau dakkk....hang tau la camna

    ReplyDelete
  20. depan mmber bleh ark tnjuk belang.....apa barang weyh klw nk fight 1 by 1 ark...xckup jantan kot...depa nie mau kna pkol ark baru da akai.....nk tnjuk pailang baru umur 15...hahaha...ksian lea kt mak bpak korang....tgok muka bila kna gari bkan mcm lan todak...muka mcm cucoQ jea....budak2x henry gurney msti gelak pnya tgok ampa bila kat sna nnt....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha....aku pon nk msok comment skli ark.....yang spatut depa leakna bubuh member depa...nk buat jahat tapi x pndai cover...buat keja kantoi...bodoh x bodoh...yang p rakam masok you tube apahal kn dah kantoi.....nk bt jahat nk kna org ajaQ lg kea woi....sial btul...

      Delete
  21. elemen keugamaan mesti diutamakan.kalau GB dia orang kuat BN..uztaz BN patut masuk dan offer nasihat .Klau uztaz PAs tak akan jalan punya..budak2 tu jadia liak kana mungkin bapa-dia tak bagi asuhan agama..hati keras..ini kat mana-man berlaku

    ReplyDelete
  22. Jadi tuan blogger boleh update ape budak2 tu buat sekarang. Diorang dah insaf ke?

    ReplyDelete

BERADABLAH KETIKA MENGOMEN... TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers