PERHATIAN!: KEPADA BLOGGER YG INGIN BERTUKAR LINK, SILA TINGGALKAN JEJAK DI RUANG KOMEN.. TQ

Tuesday, 6 May 2014

Warga China diculik lagi di Sabah

Satu lagi kes penculikan bersenjata berlaku di Sabah pagi ini apabila seorang pengurus syarikat diculik oleh sekumpulan lelaki bersenjata dekat ladang ternakan ikan berhampiran Pulau Babi, di Lahad Datu.

Penyiasatan awal mendapati, mangsa dikenali sebagai Yang Zailin dengan pasport bernombor G35101668.
Mangsa adalah pengurus Wonderful Terrace Sdn Bhd.

Kejadian dilaporkan berlaku antara 2.45 hingga 2.55 pagi ini.

Ketua Pengarah Pusat Arahan Keselamatan Pantai Timur Sabah (Esscom), Datuk Muhammad Mentek tidak mahu memberikan apa-apa komen kerana beliau kini berada di luar negara.

Ketua Polis Sabah, Datuk Hamza Taib dijangka mengadakan sidang media pada jam 1 petang ini untuk menjelaskan kes ini.

Ini adalah kejadian penculikan kedua tahun ini selepas kejadian Mac lalu yang melibatkan warganegara China dan Filipina.

Dalam kejadian pada Mac lalu, Gao Hua Yun, 29, dari Shanghai dan Marcy Dayawan @ Mimi, 40, diculik dari Singgahmata Reef Resort dekat Semporna.

Ia berlaku beberapa bulan selepas warganegara Taiwan Chang An Wei, 57, diculik oleh kumpulan bersenjata di pulau Pom Pom.

Dakam kejadian pada November tahun lalu itu, teman Chang, Li Min Hsu, 57, mati selepas ditembak beberapa kali oleh kumpulan bersenjata itu.

Chang dibebaskan Disember lalu selepas sejumlah wang tebusan dibayar untuk membebaskannya.
Apa berlaku kepada Gao dan Marcy sehingga kini tidak diketahui selepas penculiknya membuat tuntutan untuk membebaskan mereka. – 6 Mei 2014. - TMI

.

.

.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers