PERHATIAN!: KEPADA BLOGGER YG INGIN BERTUKAR LINK, SILA TINGGALKAN JEJAK DI RUANG KOMEN.. TQ

Tuesday, 13 May 2014

Pakatan kini majoriti di Terengganu : Seorang lagi Adun Umno keluar,

Barisan Nasional (BN) kini hanya tinggal 14 kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) di Terengganu selepas seorang lagi Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Umno, Roslee Daud dari Bukit Besi meninggalkan parti itu.
Roslee bertindak keluar Umno pagi ini menyertai bekas Menteri Besar, Datuk Seri Ahmad Said dan Adun Ajil, Ghazali Taib untuk menjadi Adun Bebas.
"Saya sudah melihat surat keluar Umno daripada Adun Bukit Besi itu," kata Ahli Jawatankuasa PAS Pusat, Dr Syed Azman Ahmad Nawawi kepada The Malaysian Insider.
Tindakan Roslee menyebabkan Pakatan Rakyat (PR) kini menguasai majoriti kerusi DUN iaitu sebanyak 15 kerusi berbanding BN yang kini hanya tinggal 14 kerusi.
Syed Azman yang juga Adun Batu Burok berkata, PAS mempertimbangkan untuk membuat permohonan kepada Speaker Dewan Undangan Negeri Terengganu bagi memanggil sidang DUN tergempar berikutan menteri besar Terengganu yang ada sekarang tidak lagi mempunyai sokongan majoriti.
"Kita sedang menimbangkan pilihan itu," katanya. – TMI/13 Mei, 2014.

.

.

3 comments:

  1. Ingat umno akan duduk diam?tunggu kejap lagi mat said & the gang akan buat u-turn...dgn sedikit habuan..ini drama sudah tau dia punya skrip la...

    ReplyDelete
  2. Umno... Umno... Umno... Kain orang hendak diselak tapi kain sendiri sudah terlondeh...... kikikikikikikik

    ReplyDelete
  3. Bikin kacau saja! Jaga2 ada isu lain lagi besar mau datang....itu drama mau tutup lain isu!

    ReplyDelete

BERADABLAH KETIKA MENGOMEN... TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers