PERHATIAN!: KEPADA BLOGGER YG INGIN BERTUKAR LINK, SILA TINGGALKAN JEJAK DI RUANG KOMEN.. TQ

.

Tuesday, 14 October 2014

Semakan Kenaikan Gaji & Elaun Kakitangan Awam 2015

Berita Semakan Kenaikan Gaji Kakitangan Awam 2015 & Elaun Naik Termasuk Elaun Perumahan! Tuntutan Cuepacs Bakal Dituruti? : Ramai yang kecewa sebenarnya termasuk dizahirkan sendiri oleh pihak Cuepacs Malaysia yang mewakili keluarga besar kakitangan awam di Malaysia berjumlah 1.52 juta sekarang ini, apabila pengumuman pada Bajet 2015 telah seperti yang mereka harapkan. Ini kerana….

kerana pada pandangan Cuepacs sekarang ini, semakan kenaikan gaji kakitangan awam 2014 dan elaun naik lebih utama dan merupakan tuntutan yang mendesak berbanding pemberian bonus “one off”. Bukan mereka tidak bersyukur. Tetapi mengambil kira tiada berlakunya semakan kenaikan gaji kakitangan awam dan elaun naik di bawah pimpinan Datuk Seri Najib setelah sekian lamanya apatah lagi menjelang gelombang GST April 2015 kelak. Tambahan pula lain tuntutan yang dihantar Cuepacs, lain pula yang diumumkan. Jauh sekali angkanya.
  • Hantar : Tuntutan dua bulan bonus gaji kakitangan awam
  • Dapat : Pembayaran bonus setengah bulan gaji penjawat awam
  • Respon Cuepacs : Tidak berpuas hati
Jika sebelum ini, Datuk Seri Najib pernah berjanji kepada kakitangan awam untuk melakukan semakan elaun kakitangan kerajaan 2015 seperti di bawah ini :
KLIK SINI : Kenaikan Elaun Naik 2015 Kakitangan Awam? Syaratnya, Kerajaan Mahukan RM27 Bilion Setahun Melalui Cukai GST!!

Semakan Kenaikan Gaji Kakitangan Awam 2015 & Elaun Naik : Respon Ali Hamsa?

kenaikan gaji 2015Terbaru dan terkini, Ketua Setiausaha Negara, Tan Sri Ali Hamsa tampil ke hadapan mengatakan kerajaan Malaysia sedang dalam usaha sekarang melakukan semakan kenaikan gaji kakitangan awam 2015 & elaun naik selepas April 2015 berskala besar selepas ini.
Dan yang menariknya lagi apabila Tan Sri Ali Hamsa buat pertama kalinya setelah sekian lama sudah mula berjanji akan melakukan semakan terhadap tuntutan yang paling ditunggu-tunggu dan diharapkan oleh sejumlah besar kakitangan awam di Malaysia apabila semakan kenaikan elaun perumahan naik 2015 dilakukan supaya kadar yang bakal ditetapkan kelak sesuai dan sedikit sebanyak dapat menampung beban dan tanggungan yang selari dengan kos semasa hari ini.
Tan Sri Ali Hamsa turut mengatakan yang mana ada beberapa siri kenaikan elaun naik 2015 penjawat awam tidak boleh dielakkan lagi dan juga akan ada juga elaun yang akan dimansuhkan supaya munasabah dengan realiti hidup majoriti penjawat awam di Malaysia hari ini. 
- berita semasa

CARI PISAU, GOLOK, PARANG??? SILA KLIK http://parangonline.blogspot.com

.

Comments (7)

Loading... Logging you in...
  • Logged in as
baca boleh,percaya jangan!!! cerita dongeng ni......
GA APALAH NAIK ASAL KERJANYA SEMAKIN BAGUS
untung laa naik gaji
syok nye
Combat Persara's avatar

Combat Persara · 526 weeks ago

Salam,
Gaji naik pun ramai kakitangan kerajaan yang culas / curi tulang kerana penjawat awam terlalu ramai. Kerja sepatutnya seorang yang buat, tapi diletakkan sampai dua / tiga orang. Jawatan gred 27 ke atas diwujukan banyak sampai masing-masing tidak buat kerja lagak semua jadi pegawai tak boleh buat kerja banyak, mengharap gred 17 buat kerja. Gred 41 ke atas pula bukan buat kerja tapi pandai cakap dan mengampu sahaja. Harap kakitangan awam ini dikurangkan daripada 1.4 juta kepada 800 ribu sahaja baru kerja berkualiti. Kakitangan yang dipili perlu dinaikkan taraf kelayakan masuk, gred 41 ke atas perlu dikurangkan dalam setiap jabatan supaya mereka efektif dan berkerja dengan tekun dan bertanggungjawap dan buka kerja hanya pandai bercakap, tapi buat kertas kerja berkaitan dengan Core Bussiness jabatan pun tak tahu. Harap JPA / SPA kaji kaedah kenaikan pangkat gred 41 ke atas, baru sahaja berkhidmat dah naik pangkat, pengalaman pun takde. Naik pangkat just peraku dengan LNPT sahaja. Tolonglah semak semula jabatan kerajaan tidak cacamaba. TQ
naiklah biar makmur
rakyat menangis

Post a new comment

Comments by

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers