PERHATIAN!: KEPADA BLOGGER YG INGIN BERTUKAR LINK, SILA TINGGALKAN JEJAK DI RUANG KOMEN.. TQ

.

Saturday 27 April 2013

Puluhan ribu hadir ceramah Husam Musa di Putrajaya, BN sudah tidak RELEVEN... Saksikan!!!


SAKSIKAN, anggaran lebih dari 20,000 yang hadir.




gambar bawah ini pula ceramah BN, Tengku Adnan Tengku Mansor 
Di Putrajaya Semalam...



- Sumber
 

Umno berunding dengan pengganas Sulu, tapi salahkan Pakatan- Johari

KUALA LUMPUR 27 APRIL: Ahli Majlis Pimpinan Pusat KEADILAN, Datuk Johari Abdul menyelar Menteri Pertahanan sementara, Datuk Seri Zahid Hamidi yang mengaitkan pembangkang sebagai dalang insiden serangan di Lahad Datu, Sabah.

Sedangkan katanya, kerajaan sendiri berrunding dengan pengganas berkenaan, sebelum serangan itu bermula pada 1 Mac lalu.

Malah katanya, Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishamuddin Hussein menyatakan kumpulan bersenjata itu bukan pengganas selepas dua minggu mereka memasuki perairan negara ini.

“Menteri dari Umno BN sendiri yang berunding dengan pengganas Sulu. Semua orang masih ingat. Asalnya Hishamuddin Hussein kata, (kumpulan bersenjata) yang masuk (ke Lahad Datu) itu bukan penceroboh,” kata Johari yang juga penyandang dan calon Parlimen Sungai Petani.

Beliau mengulas kenyataan Zahid dalam portal Sinar Harian hari ini yang mendakwa tiga pemimpin Pakatan Rakyat, dua daripadanya dari semenanjung manakala seorang lagi dari Sabah sebagai dalang serangan itu.

Zahid bagaimanapun tidak mendedahkan nama pemimpin terbabit, sebaliknya memberi alasan akan berbuat demikian selepas pilihan raya umum nanti.

Menurut Johari, kenyataan Zahid yang mengaitkan pembangkang dengan insiden itu dilihat tidak lebih sekadar mahu membodek ketuanya, Datuk Seri Najib Razak.

“Saya kenal lama Datuk Zahid ini. Dia memang suka buat kenyataan kontroversi. Bukan sahaja tidak membantu partinya iaitu BN, malah tak mencerminkan kewibawaannya sebagai Menteri kanan kerajaan,” kata Johari menambah kenyataan itu hanya akan menguatkan sokongan terhadap Pakatan Rakyat.

Insiden serangan lahad Datu bermula apabila kumpulan yang mendakwa kumpulan kesultanan Sulu dari Selatan Filipina itu memasuki perairan negara pada 9 Februari menggunakan bot pancung. Mereka berkumpul secara berperingkat di Felda Sahabat 17, Kampung Tanduo, Lahad Datu.

Kerajaan mengambil masa yang terlalu lama berunding dengan pengganas berkenaan, menyebabkan kumpulan itu memulakan serangan pada 1 Mac dan membunuh dua anggota polis.

Tragedi itu berlarutan lebih sebulan dan mengorbankan 12 anggota keselamatan negara. Sebelum ini, Pakatan mempersoal kelewatan kerajaan mengarahkan pasukan tentera untuk mengawal situasi sejak daripada awal pencerobohan itu berlaku

-sumber

Friday 26 April 2013

OPS DAULAT MUTAKHIR : 1,000 PENGGANAS DIHANTAR KE SABAH SELEPAS PRU13 - MNLF

Menurut Idjirani, pertempuran akan disambung semula selepas kira-kira 1,000 ahli Barisan Pembebasan Kebangsaan Moro (MNLF) tiba di Sabah untuk mengukuhkan kuasa kesultanan di Lahad Datu.

“Pada masa ini, rakyat Malaysia sibuk dengan pilihan raya dan mereka tidak mahu mengganggu Sabah di mana terdapat lebih daripada 600,000 bangsa Suluk berdaftar sebagai pengundi,” katanya.

Idjirani berkata, bangsa Suluk di Sabah telah memelihara hubungan baik dan kuat dengan orang-orang Sulu.

“Datuk Seri Najib (Razak) takut menyinggung perasaan mereka kerana ia adalah undi penting buat beliau,” katanya.

Idjirani menambah, Komander Sulu di Lahad Datu, Agbimuddin Kiram mengesahkan, kehadiran pejuang MNLF pada kali ini lengkap membawa senjata seperti anti-kereta kebal dan bergerak secara bersembunyi bagi mengelakkan dikesan pasukan keselamatan Malaysia.

“Mereka mengambil kedudukan dari Kampung Tanduo dan Tanjung Batu,” katanya.

Kumpulan pengganas Sulu mendakwa tindakan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak meredakan pertempuran di Sabah sebagai 'langkah sementara' kerana tidak mahu menyinggung perasaan penduduk bangsa Suluk menjelang Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13).

Media Philippines Daily melaporkan sebagai memetik jurucakap kumpulan itu, Abraham Idjirani berkata, bagaimanapun kumpulan itu percayai pertempuran akan bersambung semula selepas PRU13. - SINAR

 

Timbalan KP Kastam Ditembak Mati

PUTRAJAYA - Timbalan Ketua Pengarah Kastam Malaysia II (Bahagian Perkastaman dan Cukai Dalam Negeri) Datuk Shaharuddin Ibrahim meninggal dunia akibat ditembak di Presint 8 di sini, pagi ini.

Beliau terkena tiga das tembakan berhampiran lampu isyarat ibu pejabat polis Putrajaya.
Ketua Polis Kuala Lumpur Datuk Mohamad Salleh mengesahkan insiden ini, yang dipercayai berlaku kira-kira 8.40 pagi tadi.

Mengikut laporan awal, beliau ditembak di lampu isyarat Leboh Wawasan, dari arah Dengkil bersebelahan IPD Putrajaya, oleh penunggang bermotosikal.


Beliau dikejarkan ke unit kecemasan Hospital Putrajaya dan disahkan meninggal dunia.

Sumber: Sinar Harian

43% pilih Anwar, 39% pilih Najib untuk jadi PM

(Hasil kajian yang dibuat oleh Pusat Kajian Pilihanraya dan Demokrasi Universiti Malaysia - UMCEDEL)


KUALA LUMPUR: 43 peratus pengundi di negara ini berpendapat Datuk Seri Anwar Ibrahim lebih layak dilantik menjadi Perdana Menteri Malaysia berbanding 39 peratus untuk Datuk Seri Najib Razak.

Bagi pengundi Melayu pula, peratusannya lagi besar iaitu 54 peratus untuk Anwar dan 28 peratus untuk Najib.

Begitu juga bagi pengundi kali pertama. 48 peratus dari mereka mengatakan Anwar lebih layak berbanding hanya 25 peratus untuk Najib.

Kesemua mereka membuat keputusan itu berdasarkan soalan 'Pemimpin yang layak dilantik menjadi Perdana Menteri' dalam kajian yang dibuat oleh Pusat Kajian Pilihan raya dan Demokrasi Universiti Malaysia (UMCEDEL).

Kajian itu membabitkan 1,407 responden itu dijalankan bermula hari pembubaran Dewan Rakyat 3 April lalu sehingga 20 April lalu, iaitu pada hari penamaan calon.

"Peratusan keseluruhan siapa yang layak menjadi perdana menteri menunjukkan Anwar (dapat) 43 peratus manakala Najib 39 peratus," kata Pengarah Umcedel, Profesor Datuk Dr Mohammad Redzuan Othman dalam sidang media di Universiti Malaya hari ini.//harakahdaily


Thursday 25 April 2013

BEST!! : TAK NAK BN (Parody Anak Kampung).. layan...


.

Wednesday 24 April 2013

Saman Tertunggak AES Datin Seri Rosmah Mansor: Dato’ Seri Najib Perlu Nyatakan Pendirian Mengenai AES

AES adalah salah satu isu utama yang akan menjadi faktor penentu dalam PRU13. Pakatan Rakyat telah membuat ketetapan bahawa AES akan dihentikan dan semua samannya dibatalkan sekirangan Pakatan Rakyat mengambil alih Putrajaya.

Manifesto Barisan Nasional tidak menyentuh langsung mengenai AES. Walaupun pelaksanaan masih menjadi tanda tanya buat masa sekarang, saya beranggapan bahawa kegagalan Manifesto Barisan Nasional membuat ketetapan mengenai AES membayangkan hasrat Dato’ Seri Najib Tun Razak untuk meneruskan pelaksanaan AES sekiranya Barisan Nasional terus berkuasa.

Untuk menentukan sama ada orang-orang terdekat dengan Perdana Menteri menerima atau tidak AES, saya telah menjalankan beberapa semakan:

1. Mengenalpasti nombor kad pengenalan Datin Seri Rosmah Mansor sebagai isteri Perdana Menteri
2. Mengenalpasti kereta yang didaftarkan di bawah nama Datin Seri Rosmah Mansor
3. Menyemak sama ada Datin Seri Rosmah Mansor membayar saman AES, bagi memastikan keluarga Perdana Menteri betul-betul patuh kepada pelaksanaan AES yang dibawa oleh Barisan Nasional

Hasil semakan itu membuahkan perkara-perkara berikut:

1. Nombor kad pengenalan Datin Seri Rosmah Mansor adalah 511210-05-5558. Identiti beliau itu disemak dengan daftar pengundi yang mengesahkan bahawa beliau mengundi di Pekan, seperti paparan skrin SPR yang berikut:



2. Semakan dengan sistem JPJ di MyEG menunjukkan sebuah kereta bernombor XIASEAN360 didaftarkan di atas nama dan kad pengenalan beliau;

3. Semakan yang sama juga menunjukkan bahawa Datin Seri Rosmah Mansor tidak membayar 2 saman AES iaitu pada 30 Januari 2013 dan 13 Mac 2013, seperti paparan skrin yang berikut:



Di negara-negara lain, perkara ini dilihat sebagai satu pertentangan prinsip (double standard) apabila keluarga Perdana Menteri sendiri tidak mengendahkan saman AES, sedangkan beliau (Perdana Menteri) beriya-iya mempertahankan satu sistem yang ditentang oleh rakyat.

Saya mengambil contoh saman AES tertunggak Datin Seri Rosmah Mansor untuk memberi gambaran bagaimana Barisan Nasional mengamalkan double standard dengan menyatakan pelbagai propaganda kepada rakyat biasa untuk mempertahankan dasarnya yang tidak popular, tetapi di belakang-belakang membiarkan keluarga terdekat mereka bebas dari dasar tidak popular yang menekan rakyat itu.

Saya menyeru supaya Dato’ Seri Najib Tun Razak menyatakan secara terbuka sama ada Barisan Nasional akan meneruskan pelaksanaan AES sekiranya masih menang dalam PRU13.

RAFIZI RAMLI
Pengarah Strategi


24 APRIL 2013
 

SENARAI PENUH CALON PRU 13




** SENARAI CALON  (KLIK)
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers