PERHATIAN!: KEPADA BLOGGER YG INGIN BERTUKAR LINK, SILA TINGGALKAN JEJAK DI RUANG KOMEN.. TQ

.

Saturday 26 January 2013

Koleksi Gambar Kavita Kaur & Sultan Selangor (Sharafuddin Idris Shah)

Gambar Kavita Kaur & Sultan Sharafuddin. Teguran Rakyat Kepada Ketua Agama Islam Negeri Selangor!

Gambar Kavita Kaur & Sultan Sharafuddin (Sultan Selangor) : Sebelum wafat, Rasulullah ade tinggalkan wasiat yang sangat berharga kepada kita sebagai umatnya. 2 pusaka yang tidak akan membuatkan umatnya sesat selama lamanya….iaitu kitabullah dan sunnah rasul Nya. Maka kita sebagai umatnya rajin-rajinlah diri merujuk 2 tinggalan Rasulluhah ini. Dan, jikalau antara sesama muslim ada dilihat mula “terbabas” ada baiknya jika menegur sesama sendiri secara baik moga-moga berubah.

Jikalau sebelum ini pewaris takhta Negeri Selangor pernah mengemparkan negara dengan gambar (DI SINI), kali ini ada rakyat yang prihatin yang tampil untuk menasihat Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah merangkap Ketua Agam Islam Negeri Selangor……

Bait-bait nasihat yang dilontarkan adalah seperti di bawah ini :
Dalam satu majlis pertunjukan fesyen di mana Kavita Kaur menjadi salah sorang modelnya, Sultan Selangor, Sharafuddin Idris Shah telah turut menjadi tetamu. Melihat kepada kelaku Sharafuddin Idris Shah, timbul beberapa persoalan dihati saya. Lihat dulu turutan gambar yang dipaparkan dan kemudiannya saya amat berharap Mufti Selangor dapat menjawab beberapa soalan saya di sini.
Persoalan:
 • Apakah Mufti Selangor sedar majlis sosial yang bertentangan dengan ajaran Islam itu dihadiri oleh Sultan Sharafuddin Idris Shah?
 • Apakah wajar seorang yang diwartakan sebagai Ketua Agama Islam negeri menghadiri majlis seumpama itu?
 • Apakah tindakan Mufti Selangor setelah mengetahui seorang yang diwartakan sebagai Ketua Agama Islam negeri bukan hanya menghadiri majlis sosial yang mengkhayalkan, malah kelakuan Sultan Sharufuddin Idris Shah yang terlalu lucah dengan melagakan pipinya dengan wanita bukan muhrimnya, Kavita Kaur?
 • Apakah Mufti Selangor tidak berasa malu dan bersalah kerana gagal menjadi penasihat agama kepada Sultan Selangor?
 • Apakah orang yang berkelakuan sepertimana yang dilakukan olih Sharafuddin Idris Shah layak diangkat sebagai Ketua Agama Islam negeri?

Perakuan: Saya, Mohd Sofi Yassin bertanggungjawab terhadap titipan dan gambar-gambar yang dipaparkan di sini kerana rasa bertanggungjawab untuk menegur sesama Islam dan saya juga rasa bertanggungjawab terhadap kesucian agama junjungan saya, ISLAM. Saya merasa malu, sedih dan tercabar apabila orang yang diangkat menjadi ketua agama Islam negeri berkelakuan amat bertentangan dengan apa yang dituntut dalam ajaran Islam.

Pada hemat saya, Sultan Sharafuddin Idris Shah seharusnya menjadikan ikon dalam membudayakan keagongan dan kesucian Islam sepertimana yang telah dilakukan olih sultan Kelantan, Sultan Muhammad V, Tuanku Muhammad Faris Petra.
Salaam Persaudaraan Islam,
Mohd Sofi Yassin
Kavita Kaur Pipi Sultan Gambar Kavita Kaur & Sultan Sharafuddin. Teguran Rakyat Kepada Ketua Agama Islam Negeri Selangor!
Sultan Selangor Kavita Kaur Gambar Kavita Kaur & Sultan Sharafuddin. Teguran Rakyat Kepada Ketua Agama Islam Negeri Selangor!

Koleksi Gambar Kavita Kaur & Sultan Selangor (Sharafuddin Idris Shah)


Sila klik kanan untuk melihat etiap gambar dengan paparan yang lebih jelas. Kredit gambar : KerajaanRakyat
Setiap hari Isnin, pelajar Sekolah negeri Selangor semasa di perhimpunan tidak putus-putus memanjatkan doa kepada Tuanku Sultan Selangor
Duli Yang Maha Mulia
Selamat di atas Takhta
Allah lanjutkan usia Tuanku
Rakyat mohon restu
Bawah duli tuanku
Bahagia selama lamanya
Aman dan sentosa
Duli Yang Maha Mulia…….
P/S : Semoga doa tersebut benar-benar mengetuk pintu hati Ketua Agama Islam Negeri Selangor ini. Teringat mengenai kisah artis yang berlaga pipi di atas pentas. Habis marah benar rakyat Malaysia dengan perlakuan seperti itu di mana mereka mengharap insiden seperti itu tidak berulang lagi. Ehem…

P/S : Sultan Sharafudin (Sultan Selangor) pun sudah lama menduda, semoga Tuanku Sultan Selangor menemui teman hidup baru yang “elok pekertinya” sekaligus merangkap Raja Pemaisuri di negeri Selangor.

-berita semasa

Thursday 24 January 2013

DR M IBARAT SYAITAN: Bagaimana kita boleh MENGHUKUMNYA?


Pemecatan timbalan perdana menteri yang juga menteri kewangan, Anwar Ibrahim pada tahun 1998 merupakan permulaan kepada masalah sebenar di Malaysia kerana Mahathir yang keras kepala mengambil keputusan untuk kekal dalam kuasa walaupun sebenarnya dia adalah antara penyebab krisi kewangan yang berlaku di Asia pada ketika itu.
Apa yang telah berlaku adalah Mahathir, dengan wang yang didapatinya dari Bank Negara Malaysia (BNM), atas sikap tamaknya mahu mendapatkan keuntungan yang lumayan dengan menspekulasi mata wang walaupun tidak disukai dan dipersetujui oleh Anwar.

Anwar menjadi begitu takut akan ketamakan Mahathir namun kuasa boleh memupuk korupsi dan kuasa yang mutlak akan menjadikan seseorang menjadi sangat korup. Mahathir, sebagai diktator di Malaysia tidak mempedulikan rayuan Anwar dan meneruskan dengan perjudiannya.

Tanpa diketahui oleh Mahathir, diseberang Atlantik, seorang pelabur mata wang terkemuka sedang memerhatikan wang yang bakal diperolehinya. Spekulasi yang dibuat oleh Mahathir terbukti mengalami kerugian dalam jumlah yang besar telah diraih pula oleh Soros dan Yahudi licik dari Hungary ini pula sanggup mendermakan sejumlah USD 500 juta kepada Russia yang sedang berada dalam masalah dari wang perolehannya.

Mahathir yang kebingungan dengan beraninya menyalahkan timbalannya untuk menyembunyikan kesalahannya sendiri sekaligus menjadikan Anwar sebegai kambing hitam dalam keseronokan perjudiannya. Tetapi pemecatan Anwar bukan sesuatu yang tidak dijangka. Timbalan-timbalannya terdahulu seperti Musa Hitam, Ghaffar Baba juga telah menerima nasib yang sama akibat tindakan diktator ini.

Inilah yang mengakibatkan Malaysia tenggelam dalam masalah serius selepas menikmati kemakmuran ekonomi dalam tempoh yang agak lama. Kesan daripada insiden ini, beberapa kejadian yang tidak diingini telah berlaku dan ia memecah-belahkan bangsa kita buat pertama kalinya dalam sejarah.

Bagaimana drama bermula


Bukan sahaja Anwar dilucutkan dari jawatan dalam Barisan Nasional, konspirasi politik yang didakwanya sudah bermula dengan begitu dramatik menjadikan dakwaan liwat terhadapnya dijadikan alasan.

Peristiwa ini, sehingga ke hari ini telah menyebabkan ramai rakyat Malaysia dari pelbagai latar belakang untuk memberi pendapat yang berbeza terhadap kesalahannya. Namun dia telah didapati bersalah dan dijatuhkan hukuman penjara selepas melalui perbicaraan yang begitu sensasi sehinggakan menarik minat masyarakat antarabangsa.

Selepas dirinya ditumbuk oleh Ketua Inspektor Polis yang menyebabkan matanya lebam lalu menaikkan kemarahan rakyat Malaysia dan menarik lebih banyak simpati dari penyokongnya, lahirlah Parti Keadilan Rakyat.

Kerana Anwar sedang berada dalam tahanan, PKR diketuai oleh isterinya, dan dia telah dibayangi oleh kebanyakkan pihak sebagai pemimpin de fakto parti politik baru ini. Dari belakang jeriji besi, Anwar sudah mula memberi kesan terhadap pemikiran rakyat Malaysia.

Beberapa siri pembedahan kesalahan Mahathir dan kroni-kroninya mula timbul dan memeranjatkan dan mencuri perhatian rakyat Malaysia secara keseluruhannya. Walaupun semua kesalahan telah didedahkan kepada orang ramai, Mahathir bagaikan tidak peduli cercaan kerana dia tahu bahawa dia terkecuali dari undang-undang negara ini.

Mahathir memperlekehkan sahaja kesemua dakwaan yang telah dibuat Anwar terhadapnya, “walaupun terdapat banyak bukti yang dikemukan untuk menangkapnya.”

Ini menyebabkan rakyat Malaysia buat pertama kalinya mendapat tahu akan maklumat yang mengemparkan tentang bagaimana Mahathir mentadbir Malaysia sebagai seorang dictator yang hidup tanpa ada sekatan undang-undang negara dan boleh melakukan apa sahaja untuk menegakkan perkauman dan ketuannan dalam jiwa Melayu.

Tidak pernah wujud sedikit pun amalan meritokrasi diguna pakai dalam pentadiran kerajaan dan akhirnya dia terpaksa mengalah dan berundur dalam keadaan yang memalukan sebagai perdana menteri yang ke empat akibat terlalu ramai yang sudah jelik padanya.

Seorang diktator tidak akan mati?


Walaupun telah meletak jawatan sebagai perdana menteri, Mahathir sering menyibuk dalam pentadbiran negara untuk memastikannya mengikut kehendaknya dengan mencampuri urusan Abdullah Ahmad Badawi, penggantinya.

Pada ketika itu, lebih ramai rakyat Malaysia sudah menyampah dengan kegilaan Mahathir dan sudah menganggapnya sebagai tidak lebih dari seorang yang menyusahkan dengan pandangan dank omen-komennya yang menjengkelkan.

Rakyat Malaysia mengundi sebagai isyarat bahawa mereka mahukan perubahan dan reformasi dalam pilihanraya umum ke-12. Persekutuan politik antara PKR, PAS dan DAP menunujukkan betapa mereka semakin menggerunkan dengan merampas kuasa di tiga negeri di Semenanjung Malaysia.

Mahathir sebagai seorang diktator yang jahat menjadi marah lalu merancang penyingkiran Badawi sebagai perdana menteri dan menjadikan Najib menduduki kerusi terpenting dalam kerajaan. Jika Badawi merupakan pemimpin yang lemah, Najib sendiri pun tidak berupaya juga kerana dia hanya tahu memujuk rakyat agar mengekalkan dirinya sebagai pemimpin.

Penyalahgunaan dan salah laku Najib dan ahli-ahli kabinetnya termasuk kroni-kroninya telah dikemukakan ke atas mereka oleh manusia dari segenap pelusuk dunia tetapi hingga ke hari ini, tiada tindakan yang sepatutnya telah diambil ke atas mereka untuk memperbetulkan kesalahan dalam pentadbiran mereka.

Bukan sahaja Najib, malah Mahathir dan koncu-koncu perompaknya dan juga kroni-kroni sedang bergerak seperti orang-orang yang tidak tertakluk kepada undang-undang. Apa pun ugutan dan dakwaan yang dibuat ke atas mereka hanya akan didiamkan oleh pihak berkuasa dalam negara ini.

Walaupun Mahathir meletak jawatan dalam keadaan yang memalukan, dan legasinya berakhir dengan imej sebagai penjahat, sehingga ke hari ini dia masih lagi tidak berganjak dan dengan angkuhnya suka mencampuri urusan pentadbiran negara dan mahu melaksanakan kehendaknya ke atas rakyat.

Nampaknya, seorang dictator memang tidak pernah mati dan Mr Barry Wain, bekas editor majalah Asian Wall Street Journal yang begitu berpengaruh dalam bukunya menerangkan bagaimana Mahathir, seorang diktator dari Malaysia menyalahgunakan berbillion ringgit wang rakyat Malaysia semasa pemerintahannya sebagai perdana menteri.

Rakyat Malaysia terhutang budi padanya dan wang mereka miliknya- benarkah?


Sebabnya, jika dibaca dari kelakuan Mahathir, adalah kerana dia percaya bahawa dia bertanggungjawab membangunkan Malaysia, jadi dia boleh membuat keputusan dalam semua aspek.

Dia tidak nampak usaha bersungguh-sungguh dan penderitaan rakyat Malaysia dari semua golongan masyarakat sebagi penyumbang kepada kejayaannya, malah dia melihat kejayaan dan pembangunan Malaysia sebagai usaha dirinya sendiri sahaja.Adakah kerana pemikirannya ini dan peranannya, Mahathir mahu meminta dan mencari populariti, ketamakkannya tidak mampu dipuaskan lagi, rakyat Malaysia berada di bawah tekanan si diktator yang berterusan menyusahkan semua walaupun kebanyakkan rakyat Malaysia menganggapnya sebagai nyanyuk dan tidak diperlukan lagi.

Mahathir benar-benar percaya bahawa rakyat Malaysia terhutang budi padanya dan kerana itulah dia percaya sebahagian besar kekayaan disini adalah hak miliknya, kroni-kroni dan juga para pemujanya.
Rakyat Malaysia yang selebihnya pula hanyalah pemerhati dan sepatutnya hanya diberi taraf pejalan kaki kerana mereka ibarat bahagian halus yang hanya diperlukan olehnya untuk mengekalkan kuasa, kemahuan dan kekuasaannya.

Lebih banyak lagi akan dilakukan oleh si diktator Mahathir Mohamad kerana dia telah berkata bahawa dia datang dari kalangan keluarga yang keturunannya mampu bertahan lama mengikut kehendak mereka dan dia merancang akan bertahan selama yang mungkin untuk mendapatkan apa yang dimahukannya dan boleh terlepas begitu sahaja kerana dia seorang diktator.

Ini bermaksud, bagi rakyat Malaysia, mereka terpaksa melalui kehidupan yang sukar dibawah kekejamannya dan penindasan dan mereka sekarang mungkin berharap mereka tidak pernah membolehkan dirinya menduduki kerusi paling berkuasa dalam negara ini dahulu.

Satu-satunya cara untuk memastikan Mahathir meninggalkan Malaysia dengan cepat dan segera adalah untuk mengeluarkan BN dari menguasai kerajaan sekarang. Ini akan menjadi cara yang paling efektif untuk menutup mulut Mahathir dan membuangnya ke dalam tong sampah sejarah dimana dia sepatutnya berada.

Malaysia Chronicle

Wednesday 23 January 2013

Rokok Elektronik (Elektrik) @ E Rokok Di Malaysia Haram? Kesihatan Rakyat @ Cukai Tembakau Makin Kurang? .. Apa pula kata pakar?


Di sini kami tidak mahu menceritakan kelebihan dan kekurangan secara terperinci penggunaan rokok elektronik (elektrik) ini. Dan juga kami juga tidak berkongsi tutorial bagaimana menggunakan rokok elektronik (elektrik) di Malaysia ini. Cuma kami terpanggil di sini untuk menulis laporan mengenai dasar terbaru pihak kerajaan melalui Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) termasuk juga (DI SINI) dan juga sikap tidak mahu berterus-terang kepada rakyat di atas tindakan terbarunya ini…….

Jual Rokok Elektronik (Eleketrik) @ E Rokok di Malaysia Haram!

BENTONG – Penjualan rokok e-elektronik bukan sahaja salah di sisi undang-undang, malah pengguna produk itu turut terdedah kepada pelbagai penyakit kronik. Menteri Kesihatan, Datuk Seri Liow Tiong Lai berkata, penjualan bahan dan produk itu adalah salah mengikut Akta Racun 1952 dan Peraturan-Peraturan Kawalan Dadah dan Kosmetik 1984.
“Mereka yang didapati bersalah menjual dan mengedar produk itu dan cecair nikoton untuk kegunaan rokok elektronik @ rokok elektrik boleh didenda tidak melebihi RM3,000 atau penjara tidak melebihi satu tahun atau kedua-dua sekali,” katanya. [Sumber : Bernama]
Nampaknya kerajaan sedang cuba untuk mengambil tindakan supaya penghisap rokok elektronik berbalik kepada tembakau berjenama. Cuma kami tertanya-tanya rokok elektrinik tidak dibenarkan jual di Malaysia disebabkan kemudaratannya. Tetapi rokok tembakau masih lagi dibenarkan seperti ini? Adakah rokok tembakau tidak mudarat kepada penggunanya? Atau…..
Adakah benar Kementerian Kesihatan malaysia (KKM) prihatin mengenai isu kesihatan rakyat malaysia atau yang sebenarnya berlakunya kemerosotan pungutan 300% cukai rokok disebabkan e rokok ini tidak dikenakan cukai rokok?
Bahaya Rokok Elektrik Rokok Elektronik (Elektrik) @ E Rokok Di Malaysia Haram? Kesihatan Rakyat @ Cukai Tembakau Makin Kurang?
Agaknya bilakah Kementerian Kesihatan Malaysia akan mengatakan rokok elektronik ini selamat dan tidak haram di Malaysia? Adakah mungkin selepas British American Tobacco mengeluarkan e rokok mereka sendiri seperti laporan kenyataan British American Tobacco di bawah ini, pada masa itulah barulah mengatakan KKM rokok elektronik (elektrik) ini selamat, halal dijual?
Harga e Rokok Rokok Elektronik (Elektrik) @ E Rokok Di Malaysia Haram? Kesihatan Rakyat @ Cukai Tembakau Makin Kurang?
Sumber : Britisih American Tobacco

Adakah selepas rokok elektronik memerlukannya membayar cukai kepada kerajaan, barulah Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) akan mengkaji balik dasar yang sekarang ini?
 • Berdasarkan apa yang kami perhatikan dan semakan yang telah kami lakukan, e rokok (rokok elektrik) sekarang bukan seperti jenis yang sebelum ini. Rokok elektronik sekarang menggunakan e-liquid atau e-juice. Dan ianya langsung tiada bahan-bahan seperti rokok biasa yang ada macam-macam bahan kimia, racun, nikotin yang berlebihan, tar dan sebagainya.
 • e-liquid ini senang mahu difahami ialah bahan yang digunakan cuma GLYCERIN + PERASA (buah, kopi, coklat, vanilla, etc)
 • GLYCERIN ini untuk pengetahuan anda semua juga digunakan dalam makanan untuk bagi kesan lembap. Bahan ini anda biasa makan sama ada sumber vegetable atau sintetik secara sedar atau tidak sedar.
 • PERASA itu pun “concentrated flavor” yang biasa anda gunakan dalam makanan.
Jual Rokok Elektrik Rokok Elektronik (Elektrik) @ E Rokok Di Malaysia Haram? Kesihatan Rakyat @ Cukai Tembakau Makin Kurang?
OK. Jadi di mana bahayanya?
 • Bahayanya terdapat di campuran kimia NIKOTINE (Nic). Dalam e-liquid ni dicampurkan Nic dalam kuantiti yang amat sedikit antara 6mg ke 50mg bergantung sebenarnya kepada tabiat perokok itu sendiri.
 • Kepekatan Nic dalam e-liquid ini biasa perokok e rokok atau dalam industri ini digelar “Vapor” biasanya akan mula dengan tinggi kemudian semakin lama semakin berkurang sehingga yang akhirnya akan guna e-liquid yang ada hanya 0mg sahaja Nic. Maksudnya di sini, Vapor ini sudah tiada ketagihan Nic.
 • Sama seperti perokok yang mahu berhenti rokok makan ubat Niquiton itu.
 • Rokok elektronik atau rokok elektrik ini konsepnya seperti menghisap shisha yang pak arab hisap dalam botol isi air itu. Tetapi shisha pun bahaya
Jadi di mana bahayanya?
 • Sebelum ini ada artikel daripada doktor kesihatan, e rokok ini adalah alternatif yang lebih baik dan selamat untuk perokok. Contohnya tar di peparu mereka semakin berkurang apabila membuat x ray.
 • Malangnya “disebabkan tekanan pihak tertentu” doktor tersebut telah menukar kenyataannya
 • Rokok elektronik ini masih lagi ada asapnya tetapi berasaskan wap air, wap sejuk dan tak mengandungi tar, racun-racun terlarang dan pembakaran terbuka seperti rokok-rokok tembakau. Ibarat anda melalui kawasan berkabus. Ada kesan atau tidak? adalam kabus tuh… ada effect tak…

Video Rokok Elektronik (Elektrik @ E Rokok. Apa Kata Pakar?


Laporan Berita TV9 pernah mengeluarkan laporan khas mengenai penggunaan rokok elektronik (elektrik) di Malaysia yang boleh anda tonton videonya seperti di bawah ini :
Kami bukanlah mahu mempromosikan supaya perokok beralih arah kepada rokok elektronik. Tetapi bercakaplah yang benar untuk sesuatu perkara. Semestinya berhenti merokok adalah yang terbaik untuk kesihatan diri. Tetapi itu semua kami pulangkan semula kepada kalangan pembaca Berita semasa yang merokok untuk membuat keputusan yang terbaik untuk kesihatan diri sendiri.

P/S : Apa kata anda pula mengenai tindakan kerajaan yang mahu mengharamkan penjualan rokok elektronik (elektrik) di Malaysia?-berita semasa

Tuesday 22 January 2013

Rupanya wanita ini bukan isteri Fathul Bari

Seorang wanita semalam mendakwa gambar di atas adalah gambarnya. Beliau turut menyatakan beliau bukan isteri kepada Fathul Bari tetapi isteri kepada seorang lelaki lain.

Oleh kerana blog ini turut memaparkan gambar tersebut semalam dan setelah disemak gambar di atas adalah mirip kepada pemilik blog http://nurulain8888.blogspot.com/

Admin telah mengambil keputusan memusnahkan gambar tersebut dari lokasinya di artikel "Pensyarah ni nak makan pengat"dan memohon maaf secara terbuka kepada pemilik asal gambar tersebut.

Sama ada benar atau tidak tuntutannya tidak penting kerana gambar di blog beliau memang ada iras-iras gadis bertudung hitam dalam gambar di atas


-gendang perang

Sunday 20 January 2013

Ini dia isteri kedua Fathu Bari Ulama Muda UMNO yang kahwin lari di ThailandJOM TENGOK WAJAH ISTERI KEDUA FATHUL BARI WARGA FILIPINA, YANG KAWIN LARI DISONGKHLA, THAILAND???? / Omak kau

Betul ker nih???


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers