PERHATIAN!: KEPADA BLOGGER YG INGIN BERTUKAR LINK, SILA TINGGALKAN JEJAK DI RUANG KOMEN.. TQ

.

Saturday 2 February 2013

Kakitangan Awam Bakal Naik Gaji @ Dapat Bonus @ Pelarasan Elaun Perumahan & Cola?


Pelbagai berita gembira yang kedengaran sejak akhir-akhir ini. Pengumuman beberapa projek juta-juta di merata-rata tempat di seluruh negara. Dan terbaru, tiba giliran 1.4 juta kakitangan awam di seluruh negara pula menerima “berita gembira” yang dikatakan bakal diumumkan tidak lama lagi.

Kenyataan terbaru Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin di mana beliau akan mengumumkan berita gembira untuk kakitangan awam,  melibatkan beberapa isu berbangkit selama ini yang telah berjaya diselesaikannya.
“Saya faham telah banyak perkara yang telah dapat diselesaikan oleh kerajaan namun masih ada beberapa perkara yang belum selesai.
“Tunggulah dan berdoalah agak panjang daripada biasa kerana mungkin ada berita baik akan diterima (oleh penjawat awam) tidak lama lagi,” katanya.
Persoalannya apakah berita gembira yang dimaksudkan itu di mana dikatakan mampu menyelesaikan isu berbangkit dikalangan 1.4 juta kakitangan awam di Malaysia selama ini? Adakah….
  1. Adakah semua kakitangan awam akan menerima kenaikan gaji sekali lagi?
  2. Adakah penjawat awam akan menerima habuan bonus sekali lagi sebelum tibanya Pilihanraya Umum ke 13?
  3. Adakah juga elaun perumahan dan cola berjaya diseleraskan selepas sekian lama? (SEPERTI DI SINI)
  4. Adakah ianya melibatkan kenaikan gaji 5% untuk yang telah mencapai “gaji mati”? (KLIK SINI)
  5. Ataupun……adakah penantian selama 15 tahun bakal terlerai dengan akan berlakunya penyelarasan semula bagi J17 selepas permohonan kumpulan? Mungkin? (SUMBER SINI)
  6. Anda ada mahu tambah senaraiannya?
Kami tidak merasakan ia bakal melibatkan kenaikan gaji kerana ia melibatkan perbelanjaan untuk jangka masa panjang dan mengambil kos yang tinggi. Kalau bonus sekalipun, hanya sekali sahaja dan ada kemungkinannya.

Jadi, apakah harapan dan tuntutan mengenai isu-isu berbangkit di sektor awam selama ini yang ingin anda keutarakan sebagai respon balas pengumuman yang bakal Tan Sri Muhyiddin maklumkan tidak lama lagi?


-berita semasa

Friday 1 February 2013

Pelik : Biji Mata Dalam Kemaluan Wanita [Bergambar]

Seorang doktor telah menemui biji mata di dalam kemaluan pesakit perempuan – Benda asing seperti kondom atau barang-barang seludup sering ditemukan di kemaluan perempuan. Namun di Amerika Syarikat, seorang doktor telah menemui benda yang agak mengerikan iaitu biji mata di dalam kemaluan pesakitnya.


Dr Melissa Barton, doktor dari Unit Kecemasan di Detroit Medical Center menyatakan pernah menerima pesakit dengan kesakitan yang teramat sangat. Keluhan yang harus ditulis Barton dalam rakaman mediik tersebut adalah, ada mata di dalam kemaluan pesakitnya.

Saat itu, pesakit yang tidak disebutkan namanya tersebut tengah mengalami kesakitan yang tidak tertanggung.Pesakit tersebut memaklumkan bahawa ada sesuatu berada di dalam kemaluannya yang membuat doktor di Unit Kecemasan di Detroit kelam kabut untuk mengeluarkanya

Lubang kemaluan dianggapnya paling selamat untuk menyimpan beberapa benda yang ukurannya kecil, namun besar nilainya baik kerana harganya mahal maupun susah mencarinya. Selain biji mata palsu surat kebenaran yang membenarkan membawa masuk barang-barang berkaitan juga dimasukkan ke dalam kemaluan juga.

“Benda-benda itu sangat mahal dan susah dicari gantinya. Makanya ditaruh di situ, bersama-sama dengan surat izin mengemudi,” kata Dr Barton seperti dipetik dari ABC News, Jumat (23/12/2011).

Tidak dijelaskan kapan peristiwa itu terjadi, Dr Barton hanya menjelaskan sekilas berdasarkan catatan medik tentang pesakit tersebut, yang jelas, biji mata dan surat-surat berharga tersebut sudah dikeluarkan.[sekamarrindu]/apakhabarorangkampung

Wednesday 30 January 2013

Bugatti Veyron Mokhzani Mahathir .. Wah, banyaknya duit!!! (Bergambar)

Bugatti Veyron ni adalah kereta termahal yang berada di pasaran sekarang. Boleh mencapai kelajuan 407 km/h, tapi kalau nak bawak kat Malaysia sampai 407 km/h agak mustahil. Roadtax untuk Bugatti Veyron boleh beli kereta Savvy sebijik, RM 24,598.50. Ada gambar sebagai bukti. Tapi kat Malaysia ada kereta Lamborghini yang roadtaxnya RM 37 ribu. Lagi mahal, walhal kereta Bugatti Veyron lagi enjin besar, dan lagi laju. Minyaknya, RM 10 untuk 1km, Panchor pergi Muar jer, RM 300 untuk 30km.Jom kita tengok Bugatti Veyron Mokhzani Mahathir.Sumber: beritaserius
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers